دبیر کمیته علمی کشوری اعلام کرد

خطر اوج‌گیری «اومیکرون» در کشور تا سه هفته آتی/ برخی گروه‌های سنی بیشتر درگیر این سویه می‌شوند/ بستری کمتر مبتلایان به اومیکرون اهمیتی ندارد/ دو قرص ایرانی درمان کرونا در انتظار مجوز سازمان غذا و دارو

با توجه به اینکه اومیکرون نسبت به ویروس دلتا تقریبا سه برابر سرایت‌زایی بیشتری دارد و یک نفر مبتلا می‌تواند ویروس را به ۱۰ نفر دیگر هم انتقال دهد و با توجه به زمان تکثیرش که حدود یک و نیم تا سه روز است، انتظار می‌رود که با رعایت نشدن پروتکل‌ها در سه تا چهار هفته آینده با اوج اومیکرون در ایران مواجه شویم.
کد خبر: ۱۰۹۵۰۹۴
|
۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۳ 25 December 2021
|
17186 بازدید
|
تصادف زنجیره‌ای در مسیر اهواز-خرمشهر ۱۰ کشته و چندین مصدوم برجای گذاشت
با توجه به شناسایی اومیکرون در کشورمان در هفته گذشته و با توجه به زمان تکثیرش که حدود یک و نیم تا ۳ روز است، انتظار می‌رود که اگر پروتکل‌ها رعایت نشود و واکسیناسیون انجام نشود، حداقل سه تا چهار هفته آینده با اوج اومیکرون در ایران مواجه شویم.

به گزارش «تابناک»؛ دکتر حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در نشست خبری آنلاین با اصحاب رسانه گفت: با توجه به اینکه اومیکرون نسبت به ویروس دلتا تقریبا سه برابر سرایت‌زایی بیشتری دارد و یک نفر مبتلا می‌تواند ویروس را به ۱۰ نفر دیگر هم انتقال دهد، انتظار می‌رود با رعایت نشدن پروتکل‌ها در سه تا چهار هفته آینده با اوج اومیکرون در ایران مواجه شویم.
 
وی افزود: این در حالی است که می‌دانیم این سویه ویروس نسبت به جهش‌های قبل بیش از ۵۰ برابر جهش پیدا کرده است. البته ما هنوز در مورد رفتار این سویه خیلی چیز‌ها را نمی‌دانیم و باید منتظر نتایج مطالعات بیشتر در مورد آن باشیم تا بتوانیم بر این اساس در خصوص مقابله با آن تصمیم گیری کنیم.
 
جماعتی در ادامه گفت: آنچه فعلا برای ما مشخص است اینکه چون این سویه قدرت سرایت زایی بالایی دارد، در خیلی از کشور‌های دنیا بخصوص کشور‌های اروپایی به نوع قالب ویروس تبدیل شده و در آمریکا تا حدود ۷۳ درصد این سویه گسترش یافته است. بر اساس گزارش‌های آخری که در مورد گسترش ویروس اعلام شده تقریبا تمام کشور‌های دنیا آلوده به این جهش شدند؛ بنابراین ما باید در مورد این ویروس بیشتر بدانیم.
 
وی افزود: فعلا بر اساس مطالعات صورت گرفته در کشور‌های اروپایی می‌دانیم که بیشترین سنی که گرفتار این ویروس می‌شوند سنین ۲۰ تا ۳۰ سال و افرادی هستند که بالاتر از ۶۰ سال دارند و مورد تهاجم ویروس قرار می‌گیرند.
 
خطر اوج‌گیری «اومیکرون» در کشور تا ۳ هفته آتی/ برخی گروه‌های سنی بیشتر درگیر این سویه می‌شوند/ بستری کمتر مبتلایان به اومیکرون اهمیتی ندارد

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در ادامه گفت: در کرونای اومیکرون نسبت به نوع دلتا ۴۰ تا ۵۰ درصد میزان بستری در بیمارستان کمتر بوده است، ولی با توجه به سرایت زایی بالایی که دارد، این که تعداد بستری ناشی از ابتلا به آن کم است، چندان اهمیتی ندارد؛ بنابراین، می‌گوییم رعایت پروتکل‌ها به ویژه در مجامع، کنسرت‌ها و... اهمیت بسیاری دارد و تاکید می‌کنیم که استفاده از ماسک سرایت زایی را قطعا کاهش می‌دهد.
 
وی با تاکید بر لزوم انجام واکسیناسیون کرونا، افزود: همانطور که قبلا هم اعلام کردیم، الان دیگر به عنوان دوز بوستر در خیلی از کشور‌های دنیا این واکسیناسیون را قبول ندارند و آن را در مقابل اومیکرون به عنوان دوز سوم و تکمیل کننده در نظر می‌گیرند. ما هم به مردم توصیه می‌کنیم دوز سوم واکسیناسیون را انجام دهند و آن را جدی بگیرند. توصیه ما حتی به واکسیناسیون ۵ تا ۱۱ سال هم هست، به ویژه با توجه به بازگشایی حضوری مدارس که ممکن است سبب انتشار سویه جدید شود.

جماعتی در ادامه در خصوص دو داروی تازه تایید شده کرونا گفت: در چند روز گذشته، سازمان غذا و داروی آمریکا دو قرص درمان کرونا را تایید کرد؛ قرص‌های پکسلویید و مولنوپیراویر در کشور ما هم شرکت‌های داروسازی توانایی ساخت آن را دارند و حتی تعدادی از آن را ساختند و منتظر سازمان غذا و دارو هستند تا در اختیار مردم قرار دهند، اما همانطور که می‌دانید، کاربرد و استفاده این دارو‌ها برای افرادی است که در شروع بیماری هستند و علایم مختصر تا متوسطی دارند و همچنین بیماری زمینه‌ای دارند که ممکن است موجب تشدید بیماری در آن‌ها و بستری شان در بیمارستان شود، نه هر فردی که علائم بیماری را به صورت خفیف دارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره مصرف این دو دارو در ایران، گفت: پکسلویید تا ۷۰ درصد و مولنوپیراویر تا ۳۰ درصد می‌تواند از پیشرفت بیماری و بستری در بیمارستان جلوگیری کند و اگر در افرادی که ریسک تشدید بیماری را دارند، استفاده شود موثر خواهد بود. چند شرکت دارویی در کشور مولکول دو دارو را ساختند و به تعدادی هم ساخته‌اند و منتظر مطالعات هستند و فکر نمی‌کنم با توجه به تایید دارو در سازمان غذا و داروی آمریکا، مشکلی در تایید دارو در سازمان غذا و داروی ایران به وجود آید.

دبیر کمیته علمی در ادامه صحبت هایش درباره تاثیر دورهمی‌ها در انتشار سویه اومیکرون اظهار کرد: هرچند گزارشهایی از دورهمی‌ها داشتیم، ولی معمولا با توجه به سیری که ویروس دارد، اثرات آن هفته آینده مشخص می‌شود. در خیلی از کشور‌ها از جمله اتریش با انجام قرنطینه‌هایی به مدت سه هفته توانستند میزان مرگ و میر و بستری افراد را کاهش دهند و موفق هم بودند. در ایتالیا هم از چند روز قبل محدودیت در مجامع عمومی گذاشتند و ما هم پیشنهاد این محدودیت‌ها را دادیم.

وی افزود: تدابیر ما رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت در مجامع و واکسیناسیون دوز سوم است. با توجه به اینکه کیت تشخیص اومیکرون در انستیو پاستور ایران ساخته شده و در اختیار استان‌ها قرار گرفته، با توجه به اینکه معمولا مبتلایان جوان بودند و سیستم ایمنی قوی داشتند و واکسیناسیون انجام دادند شاید با تعداد بالای اومیکرون مواجه نبودیم. بر اساس مطالعات، تزریق دوز سوم حدود ۷۵ درصد در مقابل اومیکرون در بدن فرد ایمنی ایجاد می‌کند.
 
جماعتی در ادامه گفت: تدابیر ما رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت در مجامع و واکسیناسیون دوز سوم است و پروتکل‌های اولیه مان در شناسایی هم ارزیابی افراد بستری در بیمارستان‌ها بود که بر اساس تست‌ها به آن میزان مبتلا به اومیکرون شناسایی نکردیم.

او درباره تعداد مبتلایان به اومیکرون در ایران گفت: تا امروز تعدادی افراد مبتلا به اومیکرون گزارش شده است، اما با توجه به روند ادامه دار تست‌ها نمی‌توان تعداد دقیقی از مبتلایان اعلام کرد. ۹۰ درصد مبتلایان به اومیکرون سه علامت شاخص دارند؛ سرفه، گلودرد و تب. البته خیلی از افراد ممکن است فکر کنند، دچار سرماخوردگی معمولی شدند که این امر هم بسته به بدن افراد و بود و نبود بیماری زمینه‌ای متفاوت است.
 
دبیر کمیته علمی کشوری کرونادر ادامه افزود: ۹۰ درصد علائم این سویه سرفه، تب و گلودرد است و سایر علائم بر اساس فرد، سن او، بیماری زمینه‌ای و... متفاوت است که به صورت ضعف، کوفتگی، علائم عضلانی، سردرد و... بروز می‌یابد. اومیکرون علامت اختصاصی ندارد، اما اگر در جامعه‌ای سویه‌ای غالب شود علائم مشابه را هم منتسب به آن سویه می‌کنیم.
 
خطر اوج‌گیری «اومیکرون» در کشور تا ۳ هفته آتی/ برخی گروه‌های سنی بیشتر درگیر این سویه می‌شوند/ بستری کمتر مبتلایان به اومیکرون اهمیتی نداردجماعتی درباره تغییر معیار رنگ بندی شهر‌های کشور نیز بیان کرد: در جلسه‌ای که با وزیر بهداشت داشتیم، بر این موضوع تاکید شد و جلسه‌ای متخصصین آمار وزارت بهداشت داشتند و به این نتیجه رسیدند که معیار رنگ بندی باید تغییر کند و میزان افراد مبتلا بر اساس بحث بستری نسبت به دلتا باید ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر باشد تا نتیجه رنگ بندی جدید به دست آید، ولی این امر هنوز به صورت خام است و باید ببینیم رفتار ویروس چگونه خواهد بود.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا افرادی که واکسن سه دوزه پاستوکووک را تزریق کرده بودند، اکنون با گذشت ۴ ماه از تزریق واکسن دوز سومشان، لازم است برای تزریق دوز چهارم اقدام کنند یا خیر، تصریح کرد: خیلی از کشور‌ها در مورد دوز چهارم فعلا صحبتی نکردند و می‌گویند باید دو ماه بگذرد تا رفتار جهش جدید شناسایی شود و در عین حال بعد از تزریق دوز سوم سطح آنتی بادی بدن افراد به چه نحو خواهد بود و این موضوع نیاز به زمان دارد و سپس می‌توان درباره تزریق دوز چهارم قضاوت کرد و این امر در مورد واکسن پاستوکووک هم مصداق دارد.

جماعتی ادامه داد: مشخص شده است که انواع واکسن‌هایی که ما استفاده می‌کنیم اگر دوز سوم هم تزریق شود، در برابر اومیکرون موثر خواهد بود و ایمنی نسبتا خوبی ایجاد می‌کند. شاید بر نوع تزریق بحث باشد که واکسن‌هایی با پایه غیرفعال تزریق شود، بهتر است دوز سوم با پلتفرم دیگری باشد و... این بحث وجود دارد، اما تغییر دوز سوم بیانگر این نیست که واکسن‌های قبلی واکسن خوبی نبودند. در مطالعاتی در آمریکا با واکسن‌های فایزر و مدرنا مشخص شد بعد از ۲۵ هفته کارایی این واکسن‌ها در برابر دلتا به زیر ۴۰ درصد رسیده است و در مورد اومیکرون کارایی ۱۰ درصد داشتند به همین دلیل توصیه به تزریق دوز سوم شده است که کارایی واکسن به بیش از ۷۵ درصد برسد.
 
او در ادامه گفت: این مسئله در مورد کشور ما هم با توجه واکسن‌های موجود، وجود دارد؛ بنابراین توصیه بر این است، هر واکسنی که تزریق کردند، باز هم دوز سوم تزریق شود که کارایی واکسن افزایش یابد تا در برابر سویه اومیکرون محافظت شوند. توصیه بر تزریق دوز سوم بر اساس در دسترس بودن واکسن اهمیت زیادی دارد و توصیه کشور‌ها و سازمان جهانی بهداشت بر اساس مطالعات انجام شده در کشور‌هاست که در کشور ما استرازنکا و پاستوکووک برای دوز سوم به عنوان واکسن متفاوت از پلتفرم اولیه توصیه می‌شود؛ البته باز هم در دسترس بودن واکسن اهمیت دارد و شعار ما همیشه این بوده که بهترین واکسن در دسترس‌ترین واکسن است.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تاکید کرد: تمام پیش‌بینی‌ها در مورد دوز سوم صورت گرفته است و تولیدات داخلی ما برای دوز سوم کفایت می‌کند. تمامی افراد بالای ۱۸ سال باید در چند هفته پیش رو برای دوز سوم اقدام کنند تا ایمنی کافی در بدنشان به وجود آید. با توجه به اینکه اومیکرون در کشور‌های دیگر به سوش غالب بدل شده، امیدواریم در چند هفته آینده اطلاعات کافی به دست آوریم تا سیستم خود را تنظیم کنیم، ولی از آنجایی که نمی‌توانیم معطل بمانیم باید تمام احتیاطات لازم را انجام دهیم تا جان کسی در خطر نباشد.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
چرا استفاده از ماسک را اجباری نمی کنند!!! فقط بخش های درآمدی مانند جریمه خودروها که تقریبا تاثیری در کاهش بیماری ندارند سریع تصمیم گیری و اجرا می کنند طرح ترافیک کاملا اجرا می شود تا مردم برای ترددها مجبور به استفاده از حمل و نقل های عمومی مانند مترو شوند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
چرا آن ۷ واکسن را که نهادهای مختلف میلیاردها تومان و دلار گرفتند تولید نشدتد ؟

حالا هم چون امریکا یک قرص کرونا تولید کرده

واکسن نسازهای ما هم ادعای ساخت دو تا !!! قرص کرونا کردند !!!!!

جل الخالق !!!!!!!
پاسخ ها
سخت نگیرید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
بلا به دور ادعای ساخت قرص نکردند، دارند بررسی میکنند ببینند اجازه و تایید علمی میدهند به قرص تولیدی مرک و فایزر بعد این قرص ها داخلی سازی شود که خودتان بهتر میدانید تفاوت اصل و تولید داخل را!!!!! در مورد واکسن داخلی هم آقای مخبر بودجه لازم را گرفت ولی فعلا چون معاون اول هستند تا چهار سال بعد وقت ندارند قول تولید شصت میلیون در تابستان قبلی را اجرا کنند و بعبارتی بنده خدا حالا یه ادعایی کرد و نشد.... الحمدالله الان بحث مدیریت انرژی و بنزین و ...است فعلا شما در مورد واکسن گیر ندید
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
حالا قرص بازی شروع شد، واکسن سازی و واکسن بازی تموم شد ؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
واکسن کرونا اومد سریع گفتید خودمون میسازیم وارد نکردید . حالا قرصش اومده همین کارو دارید میکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
چرا آدرس غلط میدهید.
رعایت نکردن پروتکلها؟ ماسک نزدن؟

میشه بفرمایند این بخش نامه های صادره آموزش و پرورش که مدارس و امتحانات را از اول آذر حضوری کرده اند، از دکان کدام بقالی عطاری در آمده؟

100 سال از تجربیات فاجعه بار بازگشایی مدارس در همه گیری آنفولانزای اسپانیایی میگذرد، حالا چون این اتفاق در آمریکا افتاده، ما هم باید همان مسیر را تجربه کنیم تا سرمان به سنگ بخورد و عقل نداشته شاید تکانی به خودش بدهد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
چرا ماسک را اجباری نمیکنید
چرا برا افراد فاقد ماسک جریمه نقدی نمی‌گذارند
اگر زنی با لباس نامناسب بیاد تو خیابون چکارش میکنند حالا هر کار با اون میکنند را با افراد بی ماسک بکنند
فقط که سلامت اخلاق و روح مهمه !؟
آدم اول باید زنده باشه بعد اخلاق و عرف و سنت و قانون را رعایت کند
پس ماسک هم مانند حجاب باید اجباری شود البته تا پایان همه گیری کرونا بعد ماسک را کنار گذاشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
به سلامتی تا وقتی که مدارس حضوری هستش یعنی کرونایی وجود ندارد ای مردم برید مهمونی برید مسافرت و از پایان عمرتون لذت ببرید چون وقتی ۱۲۰ دانش آموز به طور همزمان توی یه مکان آزمون بدهند تهش کرونا میگیره یکیشون به خانواده انتقال میده و خانواده به بقیه و در آخر کل جمعیت ایران کرونا میگیرند و تمام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۵
آقای دکتر جماعتی ما نمی دانیم قسم حضرت عباستان را قبول کتیم یا دم خروس؟امتحانات مدارسی که مجازی بودند را حضوری کردید بچه ها را به سر کلاس های بدون تهویه سرد فرستادید برای گرفتن امتحان نه معلم و برگزار کنندگان ماسک می زنند و نه دانش آموزان بنده در شهر کرمانشاه برای فرزند خودم که متوسطه اول است شاهد این موضوع هستم کلاس ها اصلا تویه ندارند 30 نفر کیپ تا کیپ هم بدون ماسک سر کلاس نشسته اند آیا نباید سه هفته دیگر بخاطر این ول انگاری پیک داشته باشیم؟آیا بازگشایی و امتحان حضوری این بچه های معصوم در وهله اول و در وهله دوم خانواده ها را با مشکل ابتلا و مرگ میر مواجه نمی سازد؟چرا شتابزده عمل می کنید؟تجربه کشورهای دیگر بس نیست؟75 درصد مبتلایان اخیر به اومیکرون در سوییس دو دوز واکسن را زده اند و لذا روی واکسن هم نمیشود زیاد حساب کرد و همان رعایت فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک و .. گویا فعلا تاثیرش بیشتر است ..چرا از تجربه سایر کشورها استفاده نمی کنید چرا باید هر ضرر و زیان و خطر را باید حتما تجربه کنیم تا از ان درس بگیریم؟؟
گمنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
چرا تعطیل نمیکنید
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟